Meny
Georg Jensen

Georg Jensen Smycken

Ända sedan 1904 har Georg Jensens tidlösa skandinaviska design spridit glädje och elegans med sin unika kombination av hantverk, funktionalitet och konstnärlig estetik. Från äkta mästerverk till smycken, heminredning och klockor – det breda designsortimentet har något för alla dina behov och önskemål.

AugustP.se är en Georg Jensen Premium store.

 

Georg Jensen

Georg Jensen är ett danskt designföretag känt för sitt högkvalitativa hantverk och tidlösa estetik inom silver, smycken och hemprodukter. Företaget grundades av Georg Jensen själv 1904 i Köpenhamn, Danmark. Georg Jensen började till en början som silversmed, och hans tidiga arbete var influerat av jugendstilen.

Under åren har Georg Jensen utökat sitt produktsortiment till att omfatta smycken, klockor, bestick och heminredningsartiklar. Varumärket blev känt för sitt engagemang för kvalitetsmaterial, innovativ design och samarbete med begåvade designers. Några av de anmärkningsvärda designers som förknippas med Georg Jensen inkluderar Arne Jacobsen, Henning Koppel och Vivianna Torun Bülow-Hübe.

Georg Jensens design har ofta organiska former, rena linjer och en känsla av tidlöshet. Företaget har vunnit internationellt erkännande och har flaggskeppsbutiker i storstäder runt om i världen. Idag fortsätter Georg Jensen att producera ett brett sortiment av produkter som återspeglar dess engagemang för hantverk och designexcellens.